ACTUEEL

VVD bezorgd over vragen consultatiebureaus

De VVD maakt zich zorgen over consultatiebureaus die ouders soms onnodig veel gegevens vragen voor het medisch dossier van hun kind en ook niet transparant zijn over wie inzage heeft in die dossiers.

Onnodig veel vragen

VVD-Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg bevestigt maandag berichtgeving daarover in De Telegraaf. Ze gaat staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) later maandag in een debat in de Kamer om opheldering vragen.

Klachten

Volgens Van der Burg vragen consultatiebureaus in een aantal regio’s standaard naar details over de gezinssituatie, terwijl de afspraak is dat dat alleen gebeurt bij risicogezinnen. Ouders hebben ook het recht te weten wie in het digitale dossier van hun kind heeft gekeken. Vooral uit Rotterdam en Den Haag heeft Van der Burg daarover klachten gehad van ouders.

Vrijwillig

"Ouders voelen zich dan niet meer prettig en veilig op een consultatiebureau en zullen wellicht niet meer komen. In Nederland gaat 98 procent van de ouders vrijwillig naar een consultatiebureau en dat is een groot goed dat we moeten behouden", aldus Van der Burg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top