ACTUEEL

Cees Veerman wordt toezichthouder VUmc

Cees Veerman wordt toezichthouder VUmc

Cees Veerman is de beoogd voorzitter van de raad van toezicht van de Vrije Universiteit en het gelijknamige medisch centrum in Amsterdam. De voormalig CDA-minister van Landbouw wordt per 1 januari lid van de raad van toezicht en volgt in het voorjaar voorzitter Pieter Bouw op, die sinds 2001 voorzitter is.

Cees Veerman

Het ziekenhuis roemt zijn “brede bestuurlijke ervaring” en “zijn gedegen visie op het hoger onderwijs en zijn relevante netwerk”. “Juist in deze turbulente tijden voor de wetenschap is een zwaargewicht als Veerman een geweldige aanwinst als lid, en toekomstig voorzitter, van de raad van toezicht.” Zelf onderstreept Veerman zijn betrokkenheid bij de instellingen VU en VUmc en bij het gedachtegoed van de VU-Vereniging: ‘Deze uitdaging komt op een mooi moment: VU en VUmc geven nadere invulling aan hun samenwerking in een snel veranderend universitair en medisch landschap.

Loopbaan

Veerman (1949) heeft een veelzijdige loopbaan opgebouwd in toonaangevende functies. Als econoom, landbouwspecialist en politicus heeft hij een bijdrage geleverd aan zowel het publieke bestuur, de landbouw en de wetenschap. In het najaar van 2009 werd hij benoemd tot voorzitter van de Commissie Toekomstbestendig Hoger Onderwijs Stelsel.

Veerman is nu voorzitter van Natuurmonumenten. Scheidend Akzonobel-bestuursvoorzitter Hans Wijers neemt deze functie van hem over.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

19 december 2011

Wat een voorbeeld van old boys network.
Ook het VU medisch centrum maakt zich schuldig aan het verzwijgen van medische fouten, al jaren.
De vraag is of de komst van Veerman iets aan het in continueren van de doofpot zal veranderen.

Anoniem

19 december 2011

Voor de bestuurders van het VUmc is dit een fijne benoeming. Veerman nam het niet zo nauw met de regeltjes en was ook nooit vies van een beetje belangenverstrengeling tijdens zijn periode als minister. Hij begrijpt dat een beetje bestuurder veel meer wil hebben dan het klootjesvolk en zal daarbij geen lastige vragen stellen over doelmatigheid en kwaliteit.

Top