ACTUEEL

OLVG en Sint Lucas Andreas willen fuseren

OLVG en Sint Lucas Andreas willen fuseren

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam willen bestuurlijk fuseren. Dit maakt het mogelijk om de complexe zorg die beide ziekenhuizen bieden verder te concentreren.

Concentratie specialismen

De ziekenhuizen, die al geruime tijd samenwerken, willen in de toekomst een aantal gespecialiseerde behandelingen op één van beide locaties aanbieden. Daarbij gaat het om complexe ingrepen, zoals cardio-thoracale chirurgie of weinig voorkomende oncologische operaties. Door volumevergroting kunnen medische professionals hun expertise binnen het specialisatiegebied verder opbouwen en investeringen in medische infrastructuur worden beter benut, aldus de ziekenhuizen. De fusie leidt tevens tot een efficiëntere inrichting van de zorg.

Basiszorg

Voor de basiszorg, zoals spoedeisende hulp, verloskunde of chronische zorg, kunnen patiënten ook in de toekomst in beide ziekenhuizen terecht. Beide ziekenhuizen behouden tevens een Intensive Care en de centra voor verloskunde blijven op beide locaties bestaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top