ACTUEEL

Team Frankeland krijgt verbeterprijs

De Frankelandgroep in Schiedam is de winnaar van de Jenneke van Veen-Verbeterprijs VVT in 2011. Het winnende zorgteam krijgt de prijs voor het innovatieve project wondbehandeling.

Kern van het project is een methode om wondbehandeling makkelijker te maken door het hele behandelproces in foto’s vast te leggen met korte instructies van de praktijkverpleegkundige. Misverstanden bij overdracht worden op deze manier geminimaliseerd en het is voor alle betrokkenen helder hoe de wonden behandeld moeten worden.

Eenvoud

“De sleutel van het succes is de eenvoud van het idee en de uitvoering in combinatie met de grote meerwaarde voor de bewoners”, stelt praktijkverpleegkundige Barbara Neerscholten van de Frankelandgroep. “Goede instructies en een goede overdracht zijn de basis voor effectieve wondverzorging."

Lesmateriaal

De nieuwe aanpak bevat ook tips voor mantelzorgers, zodat zij in de thuissituatie beter kunnen assisteren bij wondverzorging. Het project is daarnaast als lesmateriaal opgenomen in de opleiding praktijkverpleegkunde van In Holland in Amsterdam.

Nominaties

De Jenneke van Veen Verbeterprijs is een initiatief van ActiZ, VGN, LOC Zeggenschap in Zorg en Platform VG. Met deze jaarlijkse prijs wordt afwisselend de kwaliteitsverbetering in de sector verpleging, verzorging en zorg thuis (VVT) en de gehandicaptenzorg gestimuleerd en beloond. Naast de Frankelandgroep waren Talma Hof in Emmeloord en Zandhove in Zwolle genomineerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top