ACTUEEL

Nieuwe MRSA-besmetting treft Beth Shalom

Bij zorginstelling Beth Shalom is de MRSA-bacterie aangetroffen. Drie cliƫnten zijn besmet, zo laat de organisatie in een persbericht weten.

Beth Shalom meldt dat alle protocollen onmiddellijk in werking zijn gesteld. In nauw overleg met de GGD zijn verscherpte maatregelen genomen om verdere besmetting te voorkomen. Er is een opnamestop ingesteld en er is melding gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en bij de ziekenhuizen. De MRSA-besmetting betreft de vestiging Amsterdam Buitenveldert. De betrokken familie en overige cliënten zijn ingelicht.

Verzwaard toezicht

De MRSA-besmetting komt voor Beth Shalom uiterst ongelegen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hief op 24 januari het verzwaard toezicht op, waar de zorginstelling sinds juli 2011 onder stond. De instelling kampte al eerder met MRSA-besmettingen, maar meldde eind oktober ‘MRSA-vrij’ te zijn.

‘Uiterst ongelukkig’

“Wij vinden dit buitengewoon vervelend voor onze cliënten die het is overkomen”, reageert interim-bestuurder Jeroen Collette op de nieuwe uitbraak. “Bovendien is het moment uiterst ongelukkig net na afloop van het verscherpte toezicht van de IGZ . Een uitbraak van een ziekenhuisbacterie als MRSA kan helaas altijd en overal gebeuren, hoe zeer je je ook houdt aan alle hygiënemaatregelen en andere protocollen.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top