ACTUEEL

IGZ stelt drie organisaties onder verscherpt toezicht

IGZ stelt drie organisaties onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft drie organisaties in de ouderenzorg onder verscherpt toezicht geplaatst. Dat heeft de IGZ vrijdag bekend gemaakt. Alle drie de organisaties leveren niet-verantwoorde zorg en hebben op korte termijn niet de noodzakelijke verbeteringen bereikt, aldus de inspectie.

Het gaat om het verpleeghuis en het zorgcentrum van Beth Shalom in Amstelveen en Amsterdam, verpleeghuis Altenova, één van de acht locaties van Stichting Pleyade in Arnhem, en verpleeghuis De Stelle in Oostburg, onderdeel van de Stichting Woonzorg West Zeeuws-Vlaanderen.

Verbeterpunten

Tijdens onaangekondigde en aangekondigde bezoeken bleek onder meer dat er onvoldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar was voor de doelgroep, dat de deskundigheid van de medewerkers te wensen over liet en dat veel dossiers niet overzichtelijk en niet actueel waren. Daarnaast constateerde de inspectie Beth Shalom en De Stelle door wisselingen in het management en de personeelsproblematiek met verouderde kennis en gedateerde protocollen en procedures werkten. 

Duur

Voor Altenova en De Stelle geldt het verscherpt toezicht voor een periode van vier maanden, voor de locaties van Beth Shalom voor een periode van zes maanden. In een reactie verklaart directeur Michaël Bloemendal van Beth Shalom dat binnen de organisatie versneld veranderingen doorgevoerd zullen worden. Zo worden vacatures snel ingevuld en worden medewerkers sneller en beter geschoold. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top