ACTUEEL

Minister krijgt boek met medische missers

Minister krijgt boek met medische missers

De Consumentenbond biedt dinsdag een boek met 1900 gebundelde verhalen over medische missers aan de Tweede Kamer aan. Woensdag krijgt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) het boek ook.

Campagne

De meldingen kwamen binnen tijdens de campagne Kiezen moet kunnen, die vorig jaar liep en nu is afgerond. Doel van de campagne was meer openheid over medische missers.

Uiteenlopende fouten

De meldingen gaan over heel uiteenlopende onderwerpen in de gezondheidszorg. “Fouten van tandartsen, missers bij het laseren van ogen, iemands linkerheup was vervangen terwijl hij een probleem met zijn rechterheup had. Noem maar op”, aldus een woordvoerster van de Consumentenbond maandag.

Openheid

De bond wil dat ziekenhuizen en artsen open zijn over fouten en incidenten en die ook met patiënten bespreken. “Er heerst nu nog veel te veel een doofpotcultuur.” Een andere wens van de Consumentenbond is dat het melden van missers eenvoudiger moet gaan dat kwaliteit zichtbaar is. “Cijfers over resultaten van behandelingen, complicaties en sterftecijfers moeten openbaar worden gemaakt. Op die manier zijn patiënten goed geïnformeerd en weten ze wat hen te wachten staat bij behandelingen.” (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top