Artikel

Margreeth Smilde

Margreeth Smilde is kamerlid van het CDA sinds 2002 met een onderbreking van een jaar. Haar belangrijkste woordvoerderschap is de curatieve gezondheidszorg. Daarnaast behandelt ze onderwerpen van staats- en bestuursrecht binnen de Kamercommissies Binnenlandse Zaken en Justitie.

Haar belangrijkste ‘wapenfeit’ was de woordvoering bij de behandeling van de Zorgverzekeringswet. Haar uitgangspunt is om altijd vanuit de zorgvrager te redeneren en dat kwam in de Zorgverzekeringswet goed tot uitdrukking. Het afschaffen van het onderscheid tussen ziekenfonds en particuliere ziektekostenverzekering was een mijlpaal: nu  is iedereen ziek of gezond, jong of oud tegen dezelfde voorwaarden verzekerd van goede, toegankelijke en betaalbare zorg. Bij de verdere hervorming van het zorgstelsel moet dat principe gehandhaafd blijven.

Voordat Margreeth Smilde in de Kamer kwam werkte ze o.a. als free lance historica en als beleidsmedewerkster van Europarlementariër Albert Jan Maat. Zij studeerde geschiedenis en rechten. Ook was ze zes jaar lid van Provinciale Staten van Drenthe voor het CDA.
Zij is lid van de Raad van Toezicht van Stenden Hogeschool/University te Leeuwarden en van Drents Plateau in Assen. Zij woont in Eelde en is gehuwd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top