Reader Interactions

Reacties 3

  1. Olaf Wijman

    Tsja meneer Kreis, deden we er echt maar wat aan. Aan die salarissen. Ook aan de grote verschillen in hoogte van!

  2. HW

    Het siert deze hoogleraar Kreis dat hij vanuit zijn positie oog heeft op genoemd onderwerp.

    Echter er is meer aan de hand ,
    het is een veel koppig monster .
    Overwegend politiek bestuur.
    Het puur om politiek beleid en keuzes. Waar het landsbestuur niet in uitblinkt , is in oplossingen, als gaat om ( bijvoorbeeld) een eerlijk loongebouw . Waarin werk het gevoel geef dat het a. wordt gewaardeerd, maar b .dat het in financieel opzicht voldoende armslag geeft om in de huidige maatschappelijke kosten te kunnen voorzien. Waarin o.a. inflatie en alles bijna per maand duurder wordt .
    De tijd dat dit nog in een redelijk ( balans ) lag , ligt echter ver achter ons.
    Zelfs twee verdieners met een gemiddeld midden inkomen moeten vandaag de dag , alle zeilen bijzetten om niet in een schuldsanering te belanden .
    De staatskas ( land begroting,) vertoond al lang een onevenwichtig uitgaven patroon. In de politieke keuzes , die worden gemaakt vliegen de miljarden je om de oren ; 28 miljard naar klimaat voor , 0,000,036 warmte reductie , miljarden naar een oeverloze oorlog , miljarden naar stikstof doelen , miljarden in een groene agenda ( die bij bestudering niet zo groen blijk te zijn ) 2021. 390.000 vluchtelingen asiel problemen erbij, etc, etc.
    Dan blijft er natuurlijk niet zo gek veel meer over om het arbeidsklimaat, loongebouw ( wonen) en armoede bestrijding aan te pakken . De armoede bestrijding is natuurlijk niet iets van vandaag de dag , maar al lang zichtbaar . Te lang heeft men dit niet echt aangepakt. De 2 miljard armoede bestrijding nu , is natuurlijk klein bier vergeleken bij eerder genoemde zaken.
    En zeker niet alleen een probleem voor de zorg , maar in de volle breedte van het huidige maatschappelijke klimaat van dit land.

  3. Jolanda

    Meer werken in de zorg betekent ook zorg leveren op andere tijdstippen. Zolang veel noodzakelijke ADL zorg nog in de ochtend en de avond geleverd wordt blijven voltijds werken toch altijd een uitdaging