Reader Interactions

Reacties 2

  1. Trudy Jansen

    Ik weet nog dat Samen sterk tegen Stigma (toen nog) begon. Het was een andere tijd. Ik had net meegedaan aan een TV uitzending over depressie en dat was uniek. Dat onderwerp werd nooit besproken op TV, mensen wisten niet waar het om ging. Hetzelfde voor andere GGZ aandoeningen. De beweging heeft ontzettend veel bereikt!

    Het succes van SSZS is ook een reden om te besluiten dat het niet meer nodig is. Er zijn zoveel initiatieven zoals zij… De tijd is veranderd. Eerlijk gezegd ben ik blij dat nu ervaringsdeskundigen met een andere invalshoek meer ruimte kunnen krijgen. (lees dit breed / niet per se de geschoolde ervaringsdeskundigen)

    Ik voorspel dat de herstencentra de rol overnemen om mensen te begeleiden in de stappen die jij hier zo mooi beschrijft. En Psychosenet voor de wat zwaardere psychiatrie.

  2. klaar.laheij2gmail.com

    Het was zo mooi om op school in Castricum te mogen vertellen en kennis te maken met de jonge mensen. Laten zien dat mensen in de GGZ niet eng zijn en dat we van het etiketje af moeten komen. Spreken is zilver zwijgen is goud krijgt hier een heel andere betekenis. Laat je horen en zien. Nu maar zien wat alle reacties opleveren.