ACTUEEL

Verzorgende verpleeghuis verdacht van moord

Een 21-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht dat hij als verzorgende een bewoonster van een verpleeghuis in de gemeente Binnenmaas (ZH) om het leven heeft gebracht. Ook wordt hij verdacht van twee pogingen tot moord, één in dezelfde instelling en één in een verpleeghuis in Rotterdam. De man is vrijdag aangehouden, zo meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam maandag.

De zaak ging begin november rollen nadat in een verzorgingshuis in de gemeente Binnenmaas een bewoonster onwel was geworden. In het ziekenhuis ontstond het vermoeden dat haar zonder medische noodzaak insuline was toegediend. De betrokken vrouw overleefde het incident.

Het verpleeghuis deed daarop wel aangifte en de politie startte een groot onderzoek. Daarop kwamen twee soortgelijke incidenten boven water. In één van die zaken, in Binnenmaas, was de bewoonster overleden. In een instelling in Rotterdam werd een vrouw ook onwel, maar zij overleefde het. De verdachte werkte bij een aantal zorginstellingen, die allemaal zijn ingelicht door het politieteam.

Onderzoek

"Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de drie incidenten, maar het onderzoek is net begonnen", aldus het OM. De Rotterdammer zit vast in beperkingen en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat. De rechter-commissaris heeft besloten dat de man langer mag worden vastgehouden.

De betrokkenen, familie en nabestaanden zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de situatie. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top