• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Olaf Wijman

    Klap eens in je handjes is voor peuters en kleuters. Beste NVZ, kom nu eens eindelijk over de brug met een fatsoenlijke beloning voor zorgmedewerkers.

  2. Peter Koopman

    Wat is de schade van één extra zondagdienst in alle NVZ ziekenhuizen? Kwalitatief voor patiënten, kwantitatief voor zhs budget, communicatief voor de Nederlandse bevolking? Maar NVZ doet aan uitlokking door een vergelijkbaar CAO resultaat als bij UMC’s nog steeds te weigeren. Voorzitter Melkert was nog maar kort geleden “verplegingsvriendelijk”, maar nu gedraaid? De ziekenhuizen hangen vol met spandoeken met sterke teksten. Een nationale CAO (boven de huidige branches uit) voorkomt dit CAO gedoe. De systeemverantwoordelijke VWS en geheel kabinet ( VVD, D66, CDA en CU ) geeft geen gehoor aan het rechtvaardig verzoek om loonkloof ( bekend sinds 12 mei 2021; peil 2020) te repareren (SER 9% – 1,13%) daarna te indexeren en inflatie te compenseren. “Roeping” is de overtreffende trap van zinvol werk ( Wijts ), maar geen reden tot uitbuiting!