• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. HHor

  Dit is geen goed resultaat. Eerst wilden de vakbonden dat de werknemers dit volledige jaar 10% erbij kregen en niet 5% in februari en 5% in december, maar hiermee gaan ze nu toch akkoord. Dit roept het gevoel op dat de werknemers door hun vakbonden verkocht zijn. Daarnaast is wijgeren van wijzigingen, inzake extra inhuur een farce. Roosters en diensten zijn nu al niet rond te krijgen en daarvoor hebben we helaas extra inhuur nodig. Deze mensen hebben bewust gekozen voor de vrijheid om freelancer te worden. Dit zal betekenen dat de ziekenhuiszorg op bepaalde dagen in de week niet meer geleverd kan worden.

  • Jorrit Stroosma

   Goed dat de inhuur nu niet meer de krenten uit de pap eet en de onaantrekkelijke diensten overlaat aan werknemers in loondienst. Zal wel meevallen met dat diensten niet meer in te vullen zijn want freelancers moeten ook brood op de plank hebben. In de ziekenhuiszorg werken hoort ook het doen van onaantrekkelijke uren en dat geldt voor werknemers en freelancers gelijk. En het management moet stoppen met deeltijd werknemers als flexwerkers te zien en ze daardoor in te zetten met opgebroken planningen.
   De loonsverhoging en reiskostenvergoeding is niet helemaal wat er nodig is om het werk aantrekkelijker te maken, maar als het kabinet en de zorgverzekeraars niet bij willen springen is dit misschien nu het hoogst haalbare.