• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    Goed dat ActiZ van zich laat horen. VWS (Rutte IV) vindt dat we ook met het zorgaanbod het thuis kunnen blijven wonen moeten versterken. ( een “vergezicht” met implementatie belemmeringen ?) Nu al blijkt dat ruim 1/6 van het huidig budget wijkverpleging niet uitvoerbaar is door gebrek aan verpleegkundigen en verzorgenden. Dit budget komt pas beschikbaar bij zorgverlenen en kan niet aangewend worden om CAO te verbeteren, toch? Echter, de niet ( meer) passende arbeidsvoorwaarden zijn ook hier een van redenen van personeelskrapte. Maar VWS blijft oorverdovend stil. De mensen, die IN de zorg werkzaam zijn willen graag meewerken aan verbetering van het zorgaanbod, maar zonder reparatie van de 8% loonkloof ( 9-1,13% ), die tevens pensioengrondslag en basis alle indexeringen, incl inflatiecorrectie, betreft , mag geen hoge verwachting aan implementatie van “vergezichten” ( bijv. IZA ) verwacht worden. Een uitholling van het huidig zorgaanbod is reeds gaande. De Tweede Kamer blijkt in deze onmachtig. Zou de EERSTE KAMER, net als in 1990, deze impasse kunnen doorbreken?

  2. Bas Koehorst

    Volgens mij is het onjuist dat VPT en MPT door wijkverpleging geleverd gaat worden. De beweging die ik zie is juist dat deze zorg door vooral anders opgeleiden wordt geleverd. Bijvoorbeeld huishoudelijke medewerkers met een ADL opleiding. Juist bij VPT gaat het over blokzorg die voor 95% vd tijd helemaal geen verpleegkundige handelingen vereist.