• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Jorrit Stroosma

    Nog opmerkelijk dat ze een omzetplafond (budgetplafond) hadden wat het vol gehouden heeft tot 9 december, de meeste omzetplafonds zijn in augustus/september al op of eerder al.
    Dit is waar het mis gaat in de contractering van de GGZ, er is vaak nog voldoende behandelcapaciteit over maar die wordt niet of nauwelijks ingezet omdat de Big4 vinden dat ze voldoende zorg ingekocht hebben. Laten we op z’n minst concluderen dat ze slecht inkopen en niet weten of willen weten wat er nodig is. Ik vermoed dat er jaarlijks 20-40% behandelcapaciteit bij gecontracteerde GGZ zorgaanbieders onbenut blijft, dat is een schande gezien de wachtlijsten.
    Als er voldoende GGZ ingekocht zou worden hadden de niet-gecontracteerde GGZ zorgaanbieders geen of hele kleine wachtlijsten, maar dat is niet zo.

  2. 2283915

    Ik weet toevallig dat de regionale aanbieder die vergelijkbare zorg levert (GGZ Ingeest) een wachttijd van minimaal een jaar heeft. Dus dat er voldoende zorg ingekocht is, lijkt me onzin.