Skipr Daily daily 3 augustus 2020
Artikelen uit de daily

CBb zet streep door maximumvergoeding voor niet-gecontracteerde zorg

Zorgverzekeraars mogen niet op basis van eigen criteria een maximum vaststellen voor declaraties die onder een restitutiepolis vallen. Het uitgangspunt bij een restitutiepolis is dat de nota van de zorgaanbieder volledig wordt vergoed. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. Daarmee zet het CBb ook een streep door een algemene maximumvergoeding voor niet-gecontracteerde zorg.

Lees verder
Weer bijna 400 coronabesmettingen vastgesteld Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt Arkin-topman Muller stapt over naar Dijklander Sneller herstel IC-patiënten door VR-bril Minder mensen laten zich testen op corona LIMOR krijgt nieuwe bestuurder Covid-bonus voor zorgpersoneel krijgt vorm Intelligente lockdown wordt onverstandige open-up Zorgcentrum Huize Rosa benoemt nieuwe bestuurder Siemens Healthineers biedt 16,4 miljard dollar voor Varian Philips wil scheidend DSM-baas Feike Sijbesma als commissaris Verviervoudiging passagiers met corona op Eindhoven Airport PvdA wil debat over snellere verspreiding coronavirus
 • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. management@stapelzorg.nl

  Als Zorgverzekeraars niet op basis van eigen criteria een maximum mogen vaststellen voor declaraties die onder een restitutiepolis vallen dan ben ik benieuwd hoe het zit met oudere declaraties waar ze dit wel hebben gedaan. Houdt dit in dat ze met t.w.k. het deel wat onterecht is ingehouden alsnog moeten uitkeren??

 2. Arne van Oranje

  “dan ben ik benieuwd hoe het zit met oudere declaraties waar ze dit wel hebben gedaan”
  In het ambtelijk stuk staat voor FBTO 1 april 2020 om te voldoen aan de uitspraak en Zilveren Kruis een week later op 7 april 2020. Maar pin me er niet op vast want die ambtelijke stukken zijn moeilijk te lezen.
  /
  De Stichting Zorghuis heeft al eind 2018 de NzA verzocht om te handhaven en dat resulteerde in deze beroepszaak.
  /
  Maar een veel belangrijkere vraag is moeten andere zorgverzekeraars, zoals Menzis en VGZ, die een vergelijkbaar trucje uithalen door niet 100% NzA te betalen bij een restitutiepolis maar een 100% marktconform bedrag (wat ze zelf berekenen en niet open over zijn)?