• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. René van Slooten

    Is het niet veeleer zo dat het ministerie van VWS en de Inspectie Gezondheid en Jeugd al de hele coronacrisis een machteloze indruk maken en zichzelf buiten spel hebben gezet? Het is er een komen en gaan van bewindslieden en topambtenaren, maar de vraag is wie het schip stuurt en de koers uitzet? Dat het ministerie en de IGJ de verontrusting bij de GGD in juli niet hebben opgepikt, past in dit beeld. Evenals het feit dat (te) veel macht en invloed is toegeschoven naar een OMT dat bestaat uit wetenschappers zonder bestuurlijke ervaring.
    De oorzaak van deze problemen zit bij de Algemene Bestuursdienst, die is gebaseerd op het idee dat topambtenaren ‘managers’ zijn die geen inhoudelijk kennis hoeven te hebben van het beleid waarvoor ze verantwoordelijk zijn. In rustige tijden kan dat misschien, maar tijdens een crisis is het een bestuurlijke en politieke ramp; precies wat er de afgelopen maanden aan de hand is.
    Als deze coronacrisis het einde betekent van de Algemene Bestuursdienst, zal dat alsnog een zegen voor het land zijn.