• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. pvanloon@planet.nl

    Waarom geen bestuurslid uit de “Bewegingssector”, Fysiotherapie e.d.?
    We zien steeds meer kinderen en jongeren, die geen adipositas hebben, diabetes krijgen. Het RIVM stelt dat de zittende leefstijl van kinderen verantwoordelijk moet zijn. Want dat is de allergrootste verandering, waarmee het groeiende kinderlichaam in de westerse wereld de afgelopen halve eeuw moest gaan dealen: De MaxiCosy, de TV, de bank, de computer, de tablets, de spelcomputer en de smartphones zorgden voor afremmen van alle normale groeiprocessen. Het niet ontwikkelen van een natuurlijk opbouw (houding) en natuurlijke soepelheid( nu stijf) door zitten ( = niet bewegen) , veroorzaakt ook een abnormale ( bijna slapende) neurotransmitterhuishouding, derhalve een gestoorde neurohormonale ontwikkeling, waar alle hormoonproducerende organen als de pancreas hun disfunctioneren aan te danken hebben. “wat niet goed groeit, functioneert niet goed”. Of zouden de biomedische wetenschappers en onze common sense er vroeger altijd naast gezeten hebben?
    Op de hele site van de koepel is nergens terug te vinden dat DM bij kinderen wel eens een groeistoornis kan zijn, waar de preventie in het optimale bewegen en het “niet zitten” moet worden gevonden.