• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Hans Broertjes

    En hoe zit het met de privacy van de cliënt binnen het gemeentelijk apparaat als ambtenaren zich met de inhoud van de zorg aan individuele cliënten bezig gaan houden, zoals nu reeds gebeurt? Heeft de visitatiecommissie daar ook (al) naar gekeken?

  2. hanskrober

    Prima om niet onnodig professionals in te schakelen en een beroep te doen op de potentie van natuurlijke netwerken. Maar het blijft hier wel vaag . Wat heeft de visitatiecommissie aangetroffen aan zaken die de gemeente zou moeten overlaten aan het natuurlijke netwerk? En hoe komt het afwegingskader tot stand. Dat vraagt naast visie om inhoudelijke know how. Hebben ambtenaren die? Erg benieuwd naar een wat meer concrete uitwerking.

  3. HNO

    In de dagelijkse praktijk zie je dat wijkteams/gemeentes vanuit de integrale benadering die ze kiezen veel meer indiceren dan strikt noodzakelijk is. Er zijn veel situaties waarbij het mogelijk is met een gerichte behandeling de cliënt en het gezin zo ver te krijgen dat ze weer voldoende veerkracht hebben om zelf (wel of niet met ondersteuning van het netwerk) de draad weer op te pakken. Een inhoudelijk afwegingskader kan daarbij zeer behulpzaam zijn maar betrek bij het opstellen zowel cliënten/ouders en professionals van de zorgaanbieders. Het zou mooi zijn als niet elke gemeente zelf het wiel gaat uitvinden maar er een landelijke afwegingskader wordt opgesteld.