• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Peter Groot

  Gebrek aan goede zorg door personeelsgebrek werkt overmatig en langdurig gebruik van meerdere medicijnen tegelijk in de hand. Medicijnen zijn op korte termijn nu eenmaal vrijwel altijd goedkoper dan mensen. Ouderen worden al die medicijn misschien rustiger en hanteerbaarder maar het maakt ze ook veel kwetsbaarder, bijvoorbeeld omdat ze vaker vallen.

  Het valt me op dat deze grote olifant in de kamer in berichten over oversterfte bij ouderen meestal niet wordt gezien, terwijl hier toch echt winst valt te behalen. Bijvoorbeeld door behandelaars in staat te stellen om ouderen medicijnen waar ze mogelijk geen baat bij hebben daar verantwoord mee te laten stoppen. Wat in middels in de praktijk met behulp van taperingstrips praktisch heel goed mogelijk is.

  Peter Groot,
  onderzoeker en ervaringsdeskundige,
  User Research Centre, UMC Utrecht

 2. Olaf Wijman

  Tsja, 4 kabinetten Rutte/VVD. En nu het beleidsplan van Conny Helder VVD 🙁

 3. HB

  De Britse regering heeft officiële cijfers gepubliceerd over sterfgevallen na Covid-19 vaccinatie en daaruit blijkt dat 1 op de 482 Covid-19 gevaccineerden in Engeland helaas binnen een maand na de Covid-19 vaccinatie is overleden, 1 op de 246 Covid-19 gevaccineerden in Engeland is helaas binnen 60 dagen na de Covid-19 vaccinatie overleden en 1 op de 73 Covid-19 gevaccineerden is tegen mei 2022 overleden, bericht Expose-news.com: https://expose-news.com/2022/12/10/gov-releases-shocking-figures-on-covid-vaccine-deaths/ .