• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Pieter Hermsen

  Ik vin d dit wel erg kort door de bocht. Mijn ervaring is dat (bijna) niemand zijn ouders of partner ‘aflevert’. In heel veel gevallen wordt er al vroegtijdig en met veel aandacht nagedacht en gesproken over deze fase en wat het betekent voor de (mantel) zorg. En fijn dat er alternatieve woonvormen worden ontwikkeld (en hopelijk gerealiseerd)die het meer thuis wonen mogelijk maken. Ik weet ook dat een toenemende groep echt in de laatste maanden (want daar hebben we het meestal over) niet meer thuis of in een woonvorm die meer thuis is, kan verblijven. Laten we ondanks het personele vraagstuk er ook voor zorgen dat er voldoende plaatsen voor intensieve zorg blijven en worden gerealiseerd. En ook dat een verpleeghuisplaats dan de plaats is waar het welzijn en de kwaliteit van bestaan het meest recht wordt gedaan….

  • Klaas Scholte

   Het woord afleveren doet het ergste vermoeden.
   Hopelijk is het een verschrijving of verspreking van de bewindspersoon………….

  • Olaf Wijman

   Conny Helder is van het kort door de bocht. Het (VVD) wanbeleid voor de (ouderen)zorg nu en in de afgelopen jaren wordt gewoon doorgezet. Onbegrijpelijk. De meeste zorgmedewerkers krijgen te weinig betaald/te weinig inflatiecorrectie en worden overbelast. Waarom niet terug naar de bejaarden- en verzorgingshuizen? Veel minder duur, onder andere door minder personeel nodig, veel minder eenzaamheid, minder slechte voedingstoestanden bij mensen en ga zo maar door. Én er komen de nodige huizen vrij!

 2. Esther Tibbe

  Weet niet wat ik lees? Minister Helder degradeert met deze uitspraak m.i. de zorg die geleverd wordt in verpleeghuizen?
  En komt daarbij niet met een oplossing die voor velen binnen bereik is in het huidige zorgsysteem.
  Om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen is een hervorming nodig van het huidige zorgsysteem. Daar hoort vroegtijdige voorlichting en preventie een prominente rol te krijgen. En dit dient al jong gefaciliteerd te worden en financieel bereikbaar te zijn voor iedereen.
  Een betoog zoals Helder nu houdt voorspelt niet veel goeds. Er is nu sprake van medicalisering en medische macht dat koste wat het kost nog steeds in stand wordt gehouden. (Ziekte is een verdienmodel)
  Los dit probleem op daar waar het kan….niet bij de burgers met deze beledigende uitspraak.