• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. wulf@mede-menszijn.nl

    ‘Het volume in de zorgsector bereikt pas weer het oude niveau van voor de corona-uitbraak als er een vaccin is. Dat stelt ING Economisch Bureau in een onderzoek naar de toekomst van de zorg’?
    Bijzonder, was het volume in de zorgsector niet steeds te groot en te duur, en willen we daar nu toch naar terug? Het is mij wat te gemakkelijk, om zonder onderzoek, de ‘verminderde klandizie’ voor de zorg meteen helemaal toe te schrijven aan het vermijden van zorg uit angst voor corona besmettingen? Dan zitten/liggen er momenteel dus plenty onbekende mensen thuis met ook andere aandoeningen dan corona? En als dit niet het geval is dan kan net zo goed gesteld worden dat veel medische zorg vóór de coronacrisis geen zinnige, maar overbodige zorg was. Laten we wel zijn, je werd voor die tijd toch ook fysiek bij specialisten verwacht terwijl het al langer telefonisch en/of Skype gekund had? Ook is gebleken dat door de 1,5 meter maatregel, minder reizen e.d. ook andere overdraagbare infectieziekten drastisch afgenomen zijn. Dus niet te snel conclusies trekken over zorgmijding vanwege corona angst. Om me heen kijkend merk ik juist niets meer van angst.