Skipr Daily daily 18 oktober 2020
Artikelen uit de daily

Jacobine Geel: ‘Ggz vreest grote aanwas zorgvraag door tweede coronagolf’

Zorgaanbieders vrezen dat kwetsbare mensen eerder door het ijs zakken en dat personeel op grotere schaal afhaakt. "We zullen nog veel meer zeilen bij moeten zetten dan in de eerste golf", zegt Jacobine Geel, voorzitter van de Nederlandse ggz, in de podcast Voorzorg van Zorgvisie en Skipr.

Lees verder
Zo help je de patiënt in de laatste fase ‘Dankzij design zijn je beperkingen even op de achtergrond’ Tekort zorgmedewerkers in verpleeghuizen 'rampzalig' Ggz ziet meer depressies en stress bij jongeren
  • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Ook al zou de GGZ voor deze aanwas eHealth inzetten er is gewoon geen budget voor om wat voor zorg dan ook te leveren aan deze aanwas van hulpzoekers. Als je deze aanwas wilt helpen kom je boven je budget uit en dat eisen de zorgverzekeraars dat geld terug. Dus geen enkele gecontracteerde GGZ zorgaanbieder zal een stap harder gaan doen zonder op papier vastgelegde budgetverhoging voor de komende 2 jaar (2021/2022).
    En als we bekijken wat de zorgverzekeraars en VWS al doen met de vergoeding van de extra en duurdere COVID-19 zorg voor ziekenhuizen waar ze gewoon zeggen dat dat maar moet vanuit het bestaande budget omdat ze planbare zorg afschalen, geef ik een budgetverhoging in de GGZ voor deze aanwas weinig kans.