• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Hans Buijing

  Verbeter de wereld: begin bij jezelf!
  Dus eerst knijpen de zorgverzekeraars de zorg af, Zetten maximaal in op schadelastbeperking, houden tarieven laag, investeren niet in zorg en preventie, stelden tot voor kort voor zichzelf geen rol en verantwoordelijkheid te zien in de arbeidsmarkt zorg. En dat bij telkens kortlopende contracten van haast altijd 1 jaar met een enorme lading aan administratieve lasten die niet alleen veel zorgtijd opsnoepten (tot 40%) en ook veel medewerkers afstoot: die vertrekken uit frustratie uit de zorg.
  En nu zeggen ze dat de zorg gereorganiseerd moet worden? Ik zou zeggen; verbeter de wereld en begin bij jezelf

 2. elevisser

  De verzekeringsplicht van de burger en zorgplicht van de verzekeraar moeten met elkaar in evenwicht zijn, dat is 1 van de pijlers in het stelsel; zonder zorgplicht geen verzekeringsplicht!
  Vreemd dat de garantie op zorg wordt ingewisseld voor een garantie op geen zorg. Dat is het einde van de zorgplicht. Hierdoor wordt het recht op zorg en de toegankelijkheid van zorg beperkt. Verbazingwekkend is dat de premies gewoon worden verhoogd. En passant worden de Treeknormen (acceptabele wachttijden) ook afgeschaft.
  Naast beperking van de zorgplicht wordt ook de keuzevrijheid beperkt doordat restitutiepolissen in rap tempo worden afgeschaft. De zorgverzekeraar gaat voor de patiënt de zorgkeuze bepalen, de kwaliteit en plaats en tijdstip, Dan kan men 1 jaar wachtlijsten behandeling 100km verderop in een centrum waarvoor de patiënt niet heeft gekozen.
  Samengevat u krijgt minder en moet er meer voor gaan betalen.
  Vooral de chronisch zieken en ouderen zullen letterlijk en figuurlijk de rekening betalen in minder zorg en meer premies en eigen bijdragen