• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. SR blaauw blaauw

  Kuipers adviseert . “Als er ergens een tekort is of dreigt: overleg met je arts.”
  Ik denk dat hier de rol van de openbaar apotheker onderbelicht, of tenminste onderschat wordt. De openbaar apotheker lost, tot op heden, met veel kunst-envliegwerk de meeste tekorten op. Veel artsen leunen terecht op de deskundigheid van de apotheker. Daarnaast denk ik ook dat de meeste artsen er niet op zitten te wachten dat alle patienten die te maken (kunnen) krijgen met een tekort gaan bellen met de praktijk. Praktijk is nu al dat artsen doorverwijzen naar de apothekers, en terecht. En de apotheker het alternatief uitzoekt, verwerkt in het medicatiedossier, bestelt, declareert, de patient informeert en het recept “pre-prescribet”. Deze combi van arts-apotheker werkt prima. Leg dit maatschappelijk probleem niet alleen bij de arts neer!

 2. Jorrit Stroosma

  We komen er steeds meer achter dat als je je afhankelijk maakt van leveranciers buiten Europa je in de moeilijkheden kunt komen als het allemaal niet zo soepel loopt in de internationale betrekkingen.
  Big Pharma is al net zo’n extreem kapitalistische sector als de olie- en gasindustrie en het zit ook in landen die politiek gezien haaks staan op de politiek in Europa. Je daar afhankelijk van maken is wel extreem naïef geweest van onze politieke leiders en industrie.
  Goedkoop wordt altijd duurkoop naar verloop van tijd. En de burger die er weinig tot niks over te zeggen heeft wordt er altijd de dupe van.