• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. pvhessen@sag-amsterdam.nl

    T.a.v. werken als waarnemer cq ZZP-er: op dit moment werkt meer dan 40% van de huisartsen als zodanig. Daarvan werkt ca. de helft als vaste waarnemer: dat voegt niets toe aan je flexibele schil, en kun je toch echt beschouwen als schijnzelfstandigheid. Deze vaste waarnemers kunnen prima in loondienst. De ruim 20% losse waarnemers zijn wel érg veel voor een flexibele schil, in 2000 was dat nog minder dan 10%. Omdat ook deze losse waarnemers ‘zijn ingebed in de organisatie’ (gelukkig wel, anders werd het een rommeltje in de huisartsenpraktijk) zijn het geen echte ZZP-ers. Voor een, beperkte, flexibele schil zou je waarnemend huisartsen bij bijv. de Regionale Huisartsen Organisatie kunnen aanstellen, en van daaruit inzetten voor piek en ziek.
    Net als alle (zorg)organisaties hebben ook huisartspraktijken behoefte aan een flexibele schil; dat rechtvaardigt niet de huidige situatie met steeds minder gevestigd huisartsen met eigen patiënten, toch een kernwaarde van de huisartsenzorg.

  2. Schuiringa

    In de top van VWS zitten alleen nog communicatie deskundigen.

    Iedere deskundigheid is weg,

    Het WEF wil depopulation

  3. Schuiringa

    Mijn kind is huisarts. Geen haar op het hoofd denkt er aan om een praktijk over te nemrn.

    Slaaf van de zorgverzekeraar en IGJ worden de eigenaren genoemd.

    Geen vacanties, altijd diensten,
    €20,00 per uur effectief,

    Alleen een dwaas wordt nog eigenaar.

    In loondienst bij private equity is veel relaxter