• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Jorrit Stroosma

  Eerder had de NVZ gezegd dat de 10% loonsverhoging 800 miljoen euro zou gaan kosten. Het gezamenlijke eigen vermogen van alle algemene ziekenhuizen kan dit goed opbrengen maar dat is een zeer moeilijke stap en ongekend in Nederland. Het geld is er wel maar niet bij alle algemene ziekenhuizen en dat weten VWS en de zorgverzekeraars ook. Kunnen we niet voor het verdeelsysteem gaan dat algemene ziekenhuizen met veel eigen vermogen dat eerst moeten inzetten tot een bepaald percentage en algemene ziekenhuizen met weinig tot geen eigen vermogen aangevuld worden om de 10% loonsverhoging te kunnen betalen.
  Maar ja eigen vermogen is op een gegeven moment ook op en wie betaald het dan?!? De burger door belasting en premie.
  Als we nu eens eerst afstappen van het maximaliseren van de inkomensafhankelijke bijdrage voor de ZVW komen er vele miljoenen vrij en gaan eindelijk de brede financiële schouders ook betalen wat ze horen te doen.
  Voor 2023 betaald iedereen een inkomensafhankelijke bijdrage tot een bedrag van € 66.959, inkomens boven deze grens betalen niet meer en dat vindt ik absurd.
  Link: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/zorgverzekeringswet/veranderingen-bijdrage-zvw/

 2. Olaf Wijman

  Uiteindelijk moet de NVZ toch instemmen met de (minimale) 10% loonsverhoging en de andere eisen. Zo niet zijn ze mede verantwoordelijk voor het nog verder en verder afbreken van de zorg.