• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 5

  1. Jorrit Stroosma

    De zoveelste repressieve maatregel van de Rijksoverheid tijdens de kabinetten Rutte. Ze leren niks van voorgaande foute repressieve maatregelen, laten we de meest foute noemen; “de toeslagenaffaire”
    Lijkt wel of het fascistisch denken en handelen grond heeft gevonden bij de hogere Rijksambtenaren in de afgelopen 20+ jaren.
    Maar ja, Nederland krijgt het bestuur waar ze voor stemt.

  2. HW

    Hinderpaalcriterium .
    Nieuwe woord voor het groene boekje!!? .
    De hinderpaal is ontstaan in 2006 bij de invoering van het DBC marktmodel .
    Het nieuwe stelsel , weet u nog wel het zou allemaal goedkoper worden.
    De zorgvrager , maar ook de zorgverlener is intussen opgezadeld met een waterhoofd aan kosten en problemen . Zorg ontwijking ( en daardoor mogelijk extra kosten door verslechtering van de kwaal ) een van de gevolgen . Het basis pakket al tot het bot uitgekleed . Premies en eigen risico elk nieuw jaar een nieuwe toverbal voor de zorgvrager .
    Nu weer opnieuw een versobering of inperking van rechten op bijvoorbeeld de arts die zelf wil kiezen .
    Etc , etc . Na de corona schandalen kan dit er ook nog wel bij .

  3. Olaf Wijman

    Minister Ernst Kuipers laat de zorgverzekeraars op de troon van de artsen en andere zorgverleners zitten. Heeft ook geen vertrouwen in deze 2 laatst genoemde. Hebben we ooit zo’n incompetente en zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten minister gehad?

  4. Peter Koopman

    VWS baant het pad om de professionele zorg voor de individuele gezondheid een “van Rijkswege verstrekking” te maken en de “zorgverzekeraar” tot overheidsloket om te bouwen. Er kan daarmee in beginsel ook veel bezuinigd worden op kosten AAN de zorg. Geen verbod op daarnaast privaat te verzekeren van de niet door overheid vergoede zorg zal het nieuwe ( ofwel “oude” systeem ) model rechtvaardigen. Nb ziekenfonds voor iedereen en particuliere verzekering voor wie dat betalen wil/kan lijkt daarop. Een stapje terug?

  5. Ivo van Loo

    Waarom wordt telkens door de minister aangenomen dat zorgaanbieders niet zouden willen contracteren? Dat is niet waar.
    Veel (kosteneffectieve en kwalitatief goede en vaak innovatieve) zorgaanbieders willen niks liever dan contracteren. Maar zorgverzekeraars verhinderen dat.

    Onafhankelijke beoordeling op transparante inkoopvoorwaarden en bij voldoen juist een verplichting tot contracteren (tegen verplicht ook redelijke tarieven, maar dat kan vaak zelfs wat lager dan de NZA tarieven) voor zorgverzekeraars zou de contracteergraad enorm verhogen en de kosteneffectiviteit en innovatie van de zorg enorm verhogen.