• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Peter Koopman

    Het is onbegrijpelijk dat “Volksgezondheid” (positieve en preventieve acties) in het IZA niet meteen als voertuig is opgenomen. Men kan vermoeden dat dit niet past in het jarenlang liberaal overheidsbeleid dat het individu ( ieder voor zich ) en de markt ( die reguleert ) centraal stelt. De overheid op grote afstand (3% van het VWS zorgbudget voor Volksgezondheid). Natuurlijk zal ook de op het individu gerichte gezondheidszorg ( diagnosticeren, adviseren, behandelen, verplegen, begeleiden en verzorgen ) aandacht besteden aan advies inzake gezond bestaan en voorkomende hulp, maar de huidige primaire opgaven liggen op herstellen en langdurig steunen, toch?
    Verpleegkundigen en artsen, die oa bij de gemeentelijke ( regionale ) gezondheidsdiensten werkzaam zijn, zullen nu meer maatschappelijk zichtbaar kunnen worden in hun opgaven voor de VOLKSgezondheid. Een goede zaak, maar of VVD, CDA, CU en D’66 zo kunnen denken, lijkt me zeer onwaarschijnlijk.