• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. pvanloon@planet.nl

    Sinds het loslaten van onderwijs in de Gezondheidsleer voor brede lagen van de bevolking waarin de gezonde lichamelijke opvoeding in de Voedingsleer (Huishoudscholen!) en breed in het hele onderwijs de Lichamelijke Opvoeding (ooit bij wet verplicht om de gevolgen van het zitten op school op het kinderlichaam te compenseren) door de Mammoetwet is de kunst of de kunde om je kinderen niet dik te laten worden helemaal verdwenen. En dat wordt een dure en steeds meer gecompliceerde zaak omdat dit verlies van kennis ook de aanjager is van de grootste Burdens of Diseaese, ook in ons land, de rugklachten en de artrose ( Zie RIVM VTV 2040) om de de sterk gestegen blessurekans bij kinderen maar niet te noemen.
    Minister Dijkgraaf geeft niet thuis bij aangeven, dat veel opleidingen, van ALO, FT en Sportwetenschap tot en met de Geneeskunde en medisch specialistische, deze kennis niet meer bevatten. Het ministerie is alleen “stelselverantwoordelijk” en wil zo de Zorg kennelijk niet ontlasten.
    Misschien dan maar een reparatie-Mammoetwet? Tweede Kamer??