• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    Werkgevers ( NVZ) in ziekenhuizen bereiden zich voor om de gevolgen van deze 1e stakingsdag ( 16 maart 2023 ), die veroorzaakt werd door de eisen van alle vakbonden af te wijzen, voor patiënten te kunnen bekend maken. Omdat het overleg geheel vast lijkt te zitten, zal ook rekening gehouden worden met herhaling en uitbreiding van de acties. Nu nog “netjes” georganiseerd door de vakbonden NU’91, FBZ en de vakcentrales CNV en FNV. Rond 1990 ontstond ook een “witte woede” los van de reguliere paden en doordat werkgevers en VWS zich daarmee geen raad wisten, bracht de EERSTE KAMER enige uitkomst ( cie Werner ). Hopelijk is dat deze keer niet nodig!

  2. Olaf Wijman

    De NVZ kan nu al weten dat de gevraagde loonsverhogingen er gewoon moeten komen. En gewoon toe geven. Zo niet moeten de stakingen gewoon doorgaan en intensiveren. Zal dan ook gebeuren want nu water bij de wijn doen door vakbonden en vakcentrales is geen optie. Als ze dit wel zouden doen betekenen eventuele stakingsdreigingen in de (nabije) toekomst niets meer.