• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. svanes

  Mag ik dit vrij bijzonder vinden? Is niet de eerste stap dat de NZa de ziekenhuizen gaat verplichten om inzicht te geven in de wachtlijsten? Dan weet je ook gelijk hoe groot de groep wachtenden op dit moment echt is. En als je dan weet wie er op de wachtlijst staat, dan kun je de zorgverzekeraar vragen om die mensen te helpen of om extra afspraken te maken met de ziekenhuizen. Ik las dat ze in Duitsland ook staan te popelen om te helpen, dus dat biedt mogelijkheden lijkt mij.

 2. handlogten

  Probleem is dat patiënten bij voorkeur door hun eigen specialist willen worden behandeld en niet door een willekeurige andere specialist in willekeurig ander ziekenhuis.

 3. Ruud Simons (Patiëntregisters.nl)

  Het wordt tijd om de rol van de zorgverzekeraars binnen het zorgstelsel te herzien. Daar zou de discussie met name over moeten gaan

 4. Veronique Nas

  Als Rob Jetten van zijn bril af wil, dan kan hij overmorgen terecht bij een laserkliniek, als mijn 84-jarige tante een staaroperatie nodig heeft, dan krijgt ze te maken met een wachtlijst van een half jaar of meer. Dat lijkt mij de wereld op zijn kop: jong, welvarend (hij moet de behandeling zelf betalen) heeft voorrang op oud en slechtziend. Waarom die refractiechirurgen niet dwingen het komend half jaar uitsluitend staar operaties te doen????