• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Jorrit Stroosma

  Het is toch beschamend dat GECONTRACTEERDE zorgaanbieders dit moeten doen om het hoofd boven water te houden omdat de tarieven die zorgverzekeraars vergoeden niet toereikend zijn. En dit zijn dan nog de zorgaanbieders die gekozen hebben om de regels dan maar te overtreden, andere zorgaanbieders die het niet doen gaan gewoon vroeg of laat failliet.
  Dit is een uitwas die naar boven komt in dit verziekte systeem met marktwerking die alleen geldt voor de zorgverzekeraars.
  En onze repressieve overheid, in dit geval de NZa, kan alleen maar verkondigen dat ze er mee moeten stoppen en anders een dwangsom krijgen.
  Dit is alleen nog maar meer een rede om niet gecontracteerd zorg te leveren in de zvw, dan mag je wel een eigen bijdrage vragen om het hoofd boven water te houden.
  En het is pas half april, kijken wat de rest van het jaar voor een onheil gaat brengen voor de zorg.

 2. Hans Buijing

  Misschien gaat de patentenfederatie zich nu inspannen voor fatsoenlijke tarieven voor zorgaanbieders. Immers: er is helemaal geen zorg meer als er geen zorgaanbieder meer beschikbaar is.