• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Kees V

    Prestatie indicatoren, verantwoording afleggen kwalitatief(subjectief) en kwantitatief. De NZA verwacht “continu” nieuw gedrag binnen een zelfde paradigma. De reactie zal dan ook het zelfde blijven. Waar halen we personeel vandaan, hoeveel tijd (geld) kost de verantwoording? Hoe gaan we medische, en therapeutische zorg faciliteren? De dilemma’s blijven en worden groter. De NZA zou anders kunnen gaan denken. Ga denken in processen en ketens, stop met het medisch denken, ontschot de financiering op instituut en professioneel niveau, een RVT op regio niveau. In alle wijsheid heb lef en daag de zorgverzekeraars en professionals uit.

  2. wulf@mede-menszijn.nl

    ‘Cliënten voor wie het integrale zorgpakket niet toereikend is, kunnen gebruik maken van meerzorg. In de afgelopen jaren is het beroep hierop sterk toegenomen’. In de NPO/OP1 uitzending van afgelopen kwam aan de orde dat er steeds strakker en voor minder uren geïndiceerd wordt voor een gezinslid afhankelijk van intensieve zorg. En dit bij een onveranderde zorgbehoefte. Dan lijkt het mij logisch dater vaker aanspraak gedaan wordt op Meerzorg.