• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Olaf Wijman

  UMC PERSONEEL KRIJGT 10 PROCENT PRIJSCOMPENSATIE

  Zoek de verschillen!
  Waarom zijn ze zo groot?
  Graag een uitleg > @Abvakabo , @CNVZorg en reactie NU’91?

  De hoge inflatie en sterk stijgende energiekosten raken veel Nederlanders in hun portemonnee. Dat geldt ook voor werknemers in de zorg.

  In de huisartsenzorg worden
  de lonen worden met ingang van 1 januari 2023 verhoogd met 4,35%.

  Onderhandelingsresultaat cao Verpleeg- en
  verzorgingshuizen en thuiszorg. In maart 3%. Inflatiecorrectie?

  ‘Bedrijven hebben de ruimte voor hogere lonen’De Nederlandse Bank mengt zich in de loonstrijd. Klaas Knot, president van DNB, stelt in De Telegraaf dat loonstijgingen met 5% tot 7% prima betaalbaar zijn voor het bedrijfsleven, zonder dat dit weer tot nieuwe prijsstijgingen hoeft te leiden. Knot roept werkgevers op om de komende jaren de lonen te verhogen. De winsten van het bedrijfsleven zijn hoog genoeg om dit op te vangen. Onlangs noemden werkgevers de trend van loonstijgingen gevaarlijk vanwege de dreigende recessie. Knot is het daar niet mee een. Het aandeel dat werkend Nederland nu krijgt van het nationaal inkomen is historisch bezien laag. (Telegraaf)

  • Olaf Wijman

   Eerder gelezen > De FNV eist in de nieuwe ziekenhuis-cao een volledige prijscompensatie voor alle zorgprofessionals, met een minimum van 100 euro bruto per maand. Dat betekent volgens de laatste inflatiecijfers 12,5 procent meer loon vanaf 1 februari volgend jaar.
   Al spijkers met koppen? Uitslag?

 2. J Vandenberg

  Het aardige is ondanks jaren met tegenstrijdige berichten mbt correct loon en werkomstandigheden:
  Onderaan de streep blijven verpleegkundigen weg of gaan snel weer weg uit ziekenhuizen.
  Gespecialiseerd verpleegkundigen krijgen vaak met (te)weinig ervaring hun vervolgopleiding.
  Artsen willen minder graag specialist worden. Inschrijvingen lopen nog steeds terug.

  Wanneer passen de besluitvormers eens toe wat ze geleerd hebben op school of uni?

 3. Olaf Wijman

  Het is en blijft ongelooflijk hoe deze coalitie van zorgafbrekers gewoon (al jaren lang) hun goddelijke gang kunnen blijven gaan. Het interesseert ze schijnbaar helemaal niets. En ook de niet coalitiepartijen zijn hier debet aan want laten veel te weinig van zich horen. Laat staan dat ze echte actie ondernemen. Waarom gaan zorgmedewerkers niet massaal staken?! En waar zijn de vakbonden? En nu alleen voor UMC’s medewerkers?