• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. JennyBakker

  Dat er de komende jaren een groot tekort is aan verzorgenden om de ouderen te verzorgen is duidelijk. De verpleeghuis capaciteit dan maar terug te schroeven en ouderen langer thuis te laten wonen is niet het antwoord. Als dit dan toch moet help deze mensen dan aan een waardig einde. Want net zoals er een tekort is aan verzorgenden is er ook een tekort aan mantelzorgers. Zeker die die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Of ze hebben banen en een eigen gezin, of ze zijn zelf al ouder en wellicht hulpbehoevend. 24 uur per dag is wel de zorg en toezicht die de ouderen nodig hebben. Laat hen niet aan hun lot over alleen in een huis dat ze niet herkennen, niet meer begrijpen wat eten is, hoe je je moet wassen, geen boodschappen kunnen doen, internet niet kennen…het is misdadig en nalatigheid van de regering om deze kwetsbare mensen niet te helpen. Zo leggen ze ook nog meer druk op de al overbelaste zorg, maar geen zorgmedewerker kan dit over zijn, haar hart verkrijgen te weten dat er ergens mensen liggen te kreperen en verwaarloosd worden, dus gaan ze nog een tandje harder werken met alle gevolgen van verzuim en burnout als gevolg. Dan is het cirkeltje weer rond. Nog minder personeel ….

  • Olaf Wijman

   Helemaal eens, deze minister Helder en ook Kuipers voeren een crimineel te noemen beleid.

 2. Ron Sneep

  Als 1e Olaf: laten we a.u.b. woorden als crimineel (op Skipr) nou niet gaan gebruiken. Geen enkele meerwaarde.
  Ten 2e: het uitbreiden van verpleeghuisbedden sec lost op zich niets op als er geen personeel is om de opgenomen ouderen te verzorgen. Dan lijkt de oplossing meer bedden inclusief bijbehorend personeel. Alleen: hoe dan? Het lijkt erop dat zowel Minister als partijen (GL; SP, PvdA) hier volstrekt aan voorbij gaan. Waarom hebben ze het daar niet over?