• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Robert Kreis

    Dit doet denken aan onderwijzers, jeugdartsen en psychiaters die moeten werken volgens de richtlijnen van het management.
    Hoe ver moet de zorg nog wegzakken?
    Robert Kreis

  2. Binjamin Heyl

    De zorg is niet weggezakr volgens de bekende reclamebureaus; Elke patient, client en bewoner krijgt: humane zorg, of liefdevolle zorg, of mensgerichte zorg, of profesionele zorg, of begripvolle zorg, of uitkomst gerichte zorg, of excellente zorg. De zorgaanbieders bieden op een gewldige manier tegen elkaar op en dat is een zegen vooral voor de meest kwetsbare mensen. En de zorgprofessionals en de mantelzorgers worden voor morele dilemma’s geplaatst die niet in hun schoenen thuis horen. Honderden van deze mnsen zijn al de burn out ingejaagd en duizenden (leerling) verpleegkundigen en verzorgenden zijn al gillend weggerend, maar de zorg is nog niet ver genoeg weggezakt. Vanaf 1979 smeekten vrplegenden en verzorgenden om meer handen aan bed, met hun smeekbeden is tot de dag van vandaag helemaal niets gedaan, daarmee zijn achtersten afgeveegd.