• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Arne van Oranje

    Dit zorgsysteem is al failliet!
    Zeker sinds 2017. Vanaf 2017 jaar is de knip van de overheid verder op slot gegaan en zijn de zorgverzekeraars bijna geheel verantwoordelijk voor de financiering van de zorg in de zorgverzekeringswet. Niet verwonderlijk dat de wachttijden toegenomen zijn, vooral in de GGZ.

  2. thissen

    ‘Dit zorgsysteem is failliet’. ‘Doorgeschoten bezuinigingen op de zorg’. Dit soort ‘kreten’ zijn populair deze dagen. Deze uitlatingen/beelden stroken niet met de werkelijkheid en de cijfers. Zo is helemaal niet bezuinigd op de zorg. De zorg is nog altijd het koekoeksjong van iedere begroting: het wipt alle andere begrotingsposten uit het nest. Ten opzichte van begin van deze eeuw zijn de zorgkosten gestegen van 5,7% naar 9,4% van het bbp. Ter vergelijking : de uitgaven aan onderwijs gingen in die periode nog geen procentpunt omhoog (zie artikel van Mathijs Bouman in FD van 27 juni jl.). Kortom: veel retoriek. Artikel geeft niet inhoudelijk aan op welke punten partijen verschillen van inzicht. zou wel nuttig zijn om te weten. Ook hier weer retoriek. Jammer.
    Jan Willem Thissen