• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Frank Conijn

  Ik sta achter de vier uitgangspunten van de RVS maar zou daar dit punt aan willen toevoegen: vervang het huidige stelsel van eigen risico door een van redelijke eigen bijdragen voor *alleen* zelfverwezen/zelfvoorgeschreven zorg.
  .
  Zoals daar zijn: bezoek aan de spoedeisende hulp (SeH), de huisartsenpost en de huisarts, zonder terugkom of (terug)verwijsbrief van een arts.
  .
  Door daar bijv. respectievelijk € 30 tot € 60, € 15 tot € 30 en € 5 tot € 10 voor te vragen wordt overmatig zorgvraaggedrag geremd, terwijl (terugkom)bezoek dat nodig wordt geacht door een arts geheel vergoed blijft.
  .
  Dat zal de druk op de huisartszorg aanmerkelijk verminderen. Als de ervaring van een vriendin van me representatief is, zelfs in grote mate. Zij is doktersassistente en vertelde me dat minstens de helft van de spreekuren in haar praktijk gevuld worden met patiënten die voor een wissewasje komen (zelfverwijzers).
  .
  Zie voor meer informatie https://gezondezorg.org/eigen-bijdragen.php, al behoeft die pagina een update.