• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Anja Trommelen

  20 organisaties gaan door is een mooi resultaat maar 30 die afhaken zou zeker ook aandacht moeten krijgen.

 2. Frank Conijn

  “We lopen niet alleen in de verpleeghuiszorg, maar in de hele ouderenzorg tegen belemmerende regels aan. Dan heb ik het ook over domein-overstijgende samenwerking. Het samenspel tussen Wmo, Zvw en Wlz, dat gaat niet heel gemakkelijk.”
  >> En dat zal ook nooit makkelijk gaan, gezien de gescheiden geldstromen en belangen. Binnen een NHS gaat dat veel makkelijker.

 3. klaar.laheij2gmail.com

  Beste mensen, Het heeft enige tijd gekost voordat ik kon reageren. Ik ben al heel veel jaren vrijwilliger op allerlei gebied. Wat ik merk is dat onder andere LOC LSR NCZ samenwerking zijn gaan zoeken. De cliëntenraden versterken en bekendheid geven aan wat je als je door pakt kunt bereiken geeft de burger moed.

 4. Lineke Verkooijen

  Mooi! Fijn dat de bewustwording zo doorzet. Nu verder met doen. Want inderdaad, waarom haken 30 organisaties af? Die informatie mis ik ook een beetje. Ik vermoed dat naast het vertrek van de bestuurder (een herkenbaar afhaakmoment) het zit in de opmerking van Marthijn Laterveer: ‘Vervolgens daarnaar handelen en keuzes durven maken die ook je organisatie kunnen raken, dat is voor mij de toetssteen als het gaat om radicaal vernieuwen. Ja, er valt nog een wereld te winnen.’ Ik roep graag organisaties op die dat echt willen, contact te zoeken met de beweging: Academische Verpleeg(t)huiszorg Nederland. Dit kan bijvoorbeeld via: http://www.verpleegthuiszorg.nl Deze beweging is gericht op het doen (dus voorbij de bewustwording).