• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. john_van_meurs

    Een toe te juichen initiatief, waarvan we veel mogen verwachten. Het besluit tot verregaande samenwerking is gebaseerd op een heldere en juiste analyse van de problemen in het sociaal domein. In het bijzonder focus op een individuele gemeente is de goede aanpak.
    De gemeente Haren is twee jaar geleden gevoegd bij het veel grotere Groningen. Waar in een kleine gemeente door de beperkte schaal samenwerking tussen de verschillende partijen normaal was, blijkt dat in Groningen veel moeilijker. Meest opvallend is de verkokering binnen de ambtelijke diensten. Het grote aantal wetten die voor het sociaal domein gelden maken het werk voor de ambtenaren niet eenvoudig. Een consistent begrippenkader ontbreekt bij voorbeeld, zoals ook de definitie van het sociaal domein.
    Te hopen is dat dit initiatief niet alleen zorgt dat de burgers beter samenhangende zorg krijgen, maar ook dat de rapportages van deze inspecties de centrale overheid zullen aanzetten tot een coherenter wetgeving.
    John van Meurs, vz Adviesraad Sociaal Domein Haren.