• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Olaf Wijman

  Kuipers en Helder zelf ’te dom’ om voor de duvel te dansen.

 2. Rens de Haas

  De steeds complexere wet-en regelgeving, het onnodig ingewikkeld maken van systemen, de marktwerking en kostenbeheersing vragen steeds meer controle en denkvermogen. Dat vraagt om meer deskundigen ( lees consultants) en controleurs en uitvoerders (ambtenaren). Doorbreek de cirkel, vereenvoudig, durf te beslissen en stel grenzen.

 3. Offereins

  Personeelskosten VWS 1 miljard euro gedeeld door 6.110 FTE betekent gemiddeld ruim 163.000 euro per FTE. Dat zal vooral door de PNIL komen. Terwijl ziekenhuizen, maar vooral de langdurige zorg vele handen en vooral bekostiging tekort komen. Hoe meer ambtenaren hoe meer regels. Ook dat nog. Hoog tijd om dit te veranderen. Meer geld naar de directe zorg, en veel minder naar VWS en het grote aantal gezondheidszorg instituties die ook uit het macro zorgbudget worden gefinancierd.

 4. Jorrit Stroosma

  Wordt tijd dat de Wet Normering Topinkomens (WNT) ook gaat gelden voor ingehuurd personeel betaald met publiekelijk geld.