• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Arne van Oranje

    Een zorgaanbieder zou niet failliet gaan als er toereikende budgetten zouden zijn, bij overschrijdingen budget personeelskosten aftrekken en wat overblijft vorderen, reële procentuele tarieven voor de behandelingen en het belangrijkste… meer vrijheid voor de zorgverleners om gewoon het werk te doen waar hij/zij voor is opgeleid.
    Maar ja, dat zal wel niet repressief genoeg zijn in de ogen van de zorgverzekeraars. Die willen de zorgaanbieder knechten… onderwerpen als een gehorige.

    • HHor

      Zorginstellingen gaan niet goed om met de budgetten die ze ontvangen. De bepaalde mensen in instellingen baden in weelde en op het moment dat het moeilijk wordt, wijzen ze schuld door. Daar moet iets aangedaan worden. Ook een betere verdeling van salarissen voor personeel. Dit is nu bedrijfsmatig verkeerd georganiseerd. Artsen en specialisten verdienen buitensporig, terwijl verpleegkundigen en ondersteuners financieel worden afgeknepen.

  2. HHor

    Helaas niet. Dit is verkeerd en geeft management en bestuurders een vrijbrief om te klungelen. Het is een van de taken van het management en het bestuur om te zorgen dat zorgorganisaties financieel gezond zijn en blijven. Dit betekent dat management en bestuurders eens moeten stoppen met al die onnodige uitgaven. Zoals o.a. het telkens inschakelen van veel te dure adviesbureau’s en wervings- en selectiebureau’s. Zorgorganisaties zwemmen niet in het geld. Dit is kennelijk niet doorgedrongen bij de beslissers. Door het faillissementsnadeel naar zorgverzekeraars te delegeren ontstaat er een verkeerd evenwicht. Dan moeten de zorgverzekeraars ook de zorginstellingen onder eigen beheer krijgen.