• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Frank Conijn

  Probleem is natuurlijk wel dat er capaciteits- en zelfs materiaalgebrek is voor die testen. Dat konden we gisteren zien op tv, in Nieuwsuur als ik me niet vergis.

  Wat ik gisteren echter ook zag is dat de meeste zorginstellingen nog steeds bezoekers toelaten, en dat in het winkelcentrum waar ik tegenover woon gewoon nog ouden van dagen met hun rollator rondliepen, en mensen in een rolstoel rondreden! Uiteraard onbeschermd (geen mondkapje en geen handschoenen)!

  Dat kan echt niet meer! Een totale lock-down van NL, die met enorme schadelijke bijwerkingen zou komen, is alleen nog te voorkomen als de risicogroepen nú in échte zelfbeschermingsquarantaine gaan!

  Ik roep de NVZ en de ActiZ op hun leden dringend te verzoeken per direct een bezoekersstop in te voeren. Vandaag nog! En ik roep de ouderenbonden en de patiëntenverenigingen van de overige risicogroepen op om hun leden via de media dringend te verzoeken nú in échte zelfbeschermingsquarantaine te gaan! Ook vandaag nog, die oproep!

  De laatste wetenschappelijke berichten zijn dat het virus op gladde oppervlakten véél langer overleeft dan tot nu toe werd aangenomen. En beademing van coronapatiënten die dat nodig hebben moet twee tot vier weken volgehouden worden. Dus de ziekenhuizen zullen snel aan hun maximaal te leveren IC-zorg zitten, zelfs als die maximaal opgeschaal wordt.

  Het is derhalve alle hens aan dek! Kom in actie, genoemde partijen! Wacht niet op het kabinet maar neem zelf het initiatief!