• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Frank Conijn

  De hele (uitvoering van de) AVG is een fundamentalistisch gebeuren dat net zoveel bijwerkingen heeft als goede effecten. Voorbeeld: de CoronaMelder-app. Die is totaal anoniem; persoons- noch locatiegevens zijn te achterhalen. Toch mag hij van de AP onder geen enkele omstandigheid verplicht gesteld worden.

  Dan weet je dat hij niet gaat werken, want om zelfs maar enigszins te werken moet minstens 60% van de mensen hem geïnstalleerd hebben. En die 60% gaat lang niet gehaald worden bij vrijwilligheid, zo blijkt uit ervaringen in het buitenland met gelijksoortige apps.

  De AP/AVG frustreert dus de werking van een app die zeer nodig c.q. nuttig kan zijn, terwijl de GGD aan alle kanten aangeeft het bron- en contactonderzoek niet meer te kunnen doen met de huidige omvang van besmettingen. In een pandemie die tientallen miljarden kost en veel persoonlijk leed oplevert. Dat vind ik schandalig.

 2. Mauk van Heemstra InVerbindingZijn

  Dat is pas moedig leiderschap, waarin je de norm tijdelijk loslaat, totdat je een betere hebt!

  Dilemma’s ontstaan nu eenmaal als de onderliggende waarden met elkaar in conflict komen en dan moet je je norm herzien.

  In dit geval de onderliggende waarden ‘veiligheid’ en ‘gezondheid’ versus ‘persoons-gegevens-bescherming’.

  Als het dilemma zo pijnlijk wordt als nu, moet je terug naar een heroverweging van de norm bij te stellen. Eventueel maar tijdelijk.

  Tot die tijd graag vooral lef en moed om het goede te doen boven het volgen van regels die toen geen rekening hielden met de huidige omstandigheden!

 3. EdoP0804

  Een gevleugeld gezegde leert “Nood-breekt-wet”. En dan nu dus een tijdelijke ontheffing van de AVG-plicht van, zeg eens, 6 maanden, via de noodwet Corona. Ja toch?!

 4. Philipszoon

  Indien een burger zelf een medische test wil doen of laten doen, dan is hiervoor volgens mij geen belemmering, net als bijv. bij een zwangerschapstest. Alleen bepaalde onderzoeken zijn volgens de wet op het bevolkingsonderzoek in Nederland in principe uitgesloten, echter hier vallen Covidtesten niet onder.