• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 5

 1. Mieke Boons

  Goedemorgen,
  In ieders geval beginnen met goede/gecontracteerde samenwerking met mantelzorgondersteunende organisaties. In mijn geval met ZorgMies Nederland.
  Vriendelijke groet
  Mieke Boons ZorgMies De Langstraat

 2. Gert van Dooren

  18 verpleeghuizen per 1000 inwoners ??
  En kloppen de genoemde

  • Gert van Dooren

   Op basis van de genoemde cijfers snap ik wel dat een onrustige kerst gaat worden…

 3. Menno Buiskool

  Wanneer dure zorg in het WLZ domein komt terwijl goedkopere zorg in de ZVW niet benut wordt, dan wordt het steeds lastiger om de kwaliteit van de zorg voor ouderen op peil te houden. Inzet van diverse disciplines met kennis van de doelgroep in de eerste lijn ter ondersteuning van de huisarts moet veel makkelijker mogelijk worden. Dan worden onnodige ziekenhuis opnames voorkomen en langdurige opnames in de Verpleeghuizen (WLZ zorg) uitgesteld of afgesteld. Huisartsen kunnen nu nauwelijks specialisten ouderengeneeskunde en gespecialiseerde paramedici en psychologen vinden die kunnen helpen in de eerste lijn (terwijl dat wel in de polissen wordt aangeboden). De zorgverzekeraars moeten de huisartsen een helpende hand toesteken hoe dat makkelijker kan. Tevens moeten zij gaan overleggen met de Specialisten Ouderengeneeskunde hoe hier een oplossing voor te vinden.
  Net doen of het al geregeld is, is ontkennen van de werkelijkheid.