• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 5

 1. Koos Dirkse

  Waar zijn die gemeenten in hemelsnaam mee bezig! Totaal verkeerde bezuiniging. Je praat hier wel over hulpbehoevende mensen en niet over dozen die moeten worden verplaatst! Zou binnen die gemeenten maar eens beraadslagen waar wel fors op bezuinigd kan worden! En denk eens echt na, niet met een kokervisie!

 2. Herman van der Pol

  Hieruit blijkt maar weer eens te meer dat de uitvoering van het sociale domein door gemeenten in veel gevallen alleen geld gedreven is en niet, zoals zou moeten, zorgbehoefte gedreven. Los daarvan: er is simpelweg geen woonruimte te vinden die passend is, dat weet iedereen, behalve de gemeente hier blijkbaar.

 3. fleeuwa

  Natuurlijk is een reactie beter op z’n plaats als je “beide” invalshoeken / uitgangspunten kent.
  Echter uit ervaring weet ik wel dat het voor gemeenten moeilijk is om in “mens” termen te denken. Met name dan naar een individu in mogelijkheden, beperkingen en ook eigen verantwoordelijkheden. De “centen” zijn zo leidend (of lijdend?), soms ook gekoppeld aan pure onwetendheid.
  Voor begeleidende instellingen is het soms ook moeilijk om niet te “over-zorgen”. Ook daar zijn natuurlijk mogelijkheden, beperkingen en eigen verantwoordelijkheid van iedere cliënt leidend (of lijdend?).
  Uiteraard moeten er in alle gevallen wel de (huis-) mogelijkheden zijn om zelfstandig (met ondersteuning) te gaan “leven” (wonen, werken, ….).
  Misschien toch wel verstandig om eens een rechter in deze een uitspraak te laten doen.

 4. noor v loen

  bezuinigen op gemeentelijke budgetten, cliënten die goed in begeleiding zitten “de straat op schoppen”, zeker, het “gaat goed met Nederland”. en de reële kans dat ” later” andere (overheids) budgetten stevig aangesproken moeten worden wanneer deze kwetsbare mensen in de problemen komen.
  in mijn werk bij de reclassering ( nu al enige tijd gepensioneerd) kwamen meer en meer mensen met verstandelijke beperkingen als cliënt binnen. óf omdat ze nog nooit als zodanig gediagnosticeerd waren óf omdat begeleiding ontbrak….
  onze maatschappij verhard in rap tempo en is ongelooflijk complex geworden om in te kunnen functioneren. juist deze doelgroep loopt grote risico’s en mag je niet mee “spelen”.
  en alhoewel er veel nieuws is waarbij ik ook denk ” maar wat zegt de andere kant hierover ” gaat dat wat mij betreft in dit geval niet op.

  • Cecilia Norberg

   Goed artikel