• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Jorrit Stroosma

    De zorgverzekeraars hebben van VWS de opdracht gekregen om budget- en kostenneutraal te “onderhandelen” voor 2023. Dat houdt dus in dat budgetten niet stijgen en de vergoedingen stijgen minimaal en niet met de 5,5% die de 2e Kamer wou voor de zorg. De extra 180 miljoen euro voor de GGz in het IZA is volgens de zorgverzekeraars al uitgegeven aan de vergoedingenverhoging, dat klopt niet maar ze blijven bij dat standpunt wat je ook aandraagt voor feiten en argumenten.
    Het is een zeer slechte doordacht plan om de energiecompensatie via de zorgverzekeraars te laten lopen. Dan weet je van te voren dat het niet voldoende is om de kosten te dekken.
    De kans is groot dat na halverwege 2023 veel GGz zorgaanbieders meer moeten gaan bezuinigen en “reorganiseren” om het hoofd boven water te houden waardoor dus de zorg weer verder zal gaan verschralen.
    Verder discrimineer je de niet gecontracteerde zorgaanbieders om het via de contractering te laten lopen, maar die zijn sowieso de zwarte schapen in de zorg en zeker die in de GGz en de wijkverpleging.