• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 5

 1. Rens de Haas

  Het is een illusie om de regeldruk te verminderen als wet- en regelgeving dit niet toelaat. Drie jaar geleden was ik beleidsmedewerker en was verantwoordelijk voor dit project. Een hel of a job. Bij elke regel die je wilde schrappen stond wet- en regelgeving in de weg of door het schrappen kwamen andere regels terug. Mensen zijn zo gewend aan de regels, dat het bijna een verslaving is en dat je er niet los van kunt komen. Het vraagt niet alleen het schrappen van regels, maar vooral een cultuurverandering. Dat kost tijd en vooral visie. Dat los je niet op met subsidies. Eerst een visie vanuit de Rijksoverheid die gestoeld is op een filosofisch uitgangspunt en niet op een economisch standpunt, zoals nu het geval is. Dat leidt tot niets. Zo lang alles economisch gedreven is zullen veranderingen, zoals het moet anders, een heilloze weg zijn. We hebben visionairs nodig en niet alleen ecometristen.

  • A.Huizenga

   Amen

 2. Frans Fakkers

  De marktwerking heeft de Zorg kapot gemaakt. De zorgvragers zijn de dupe. Marktwerking in de Zorg heeft aangetoond dat die keuze fout is geweest. Terug naar de zorgvrager centraal.