Gelre Ziekenhuizen biedt patiënten sinds kort maaltijden aan van Chef Martin op de locaties in Apeldoorn en Zutphen. Met de invoering van het Roomservice à la carte concept van Chef Martin hoopt Gelre de patiënttevredenheid te vergroten en de voedselverspilling terug te dringen.
Met het Roomservice à la carte-concept van Chef Martin kunnen patiënten bij Gelre, kort voordat zij gaan eten, een keuze maken uit zestien gerechten. Die variëren van Hollandse kost tot wereldgerechten. Daarnaast is er een ruime keuze in dieetmaaltijden en maaltijden voor mensen met kauw- en slikproblemen. Ook vegetarische maaltijden en feestgerechten staan op het menu.
Het concept van Chef Martin past goed binnen het mvo-beleid bij Gelre Ziekenhuizen. Roomservice à la carte van Chef Martin dringt de voedselverspilling terug, omdat maaltijden op elk gewenst moment kunnen worden besteld en de tijd tussen keuze en consumptie minder dan 45 minuten bedraagt.
Bord leeg eten
Daarnaast blijkt uit onderzoek dat patiënten die kunnen kiezen wat ze eten en hoeveel, hun bord beter leeg eten. Hierdoor wordt niet alleen voedselverspilling tegengegaan, gezond eten bevordert ook nog eens het herstel van patiënten. Daarom is er de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor goede voeding in ziekenhuizen.
Chef Martin is het merk waaronder Marfo actief is binnen de zorgsector. Het merk bedient ziekenhuizen, zorginstellingen, ggz-instellingen en thuiszorgginstellingen. Marfo produceert al meer dan 44 jaar maaltijden en maaltijdcomponenten.